Evert Bloemert

Mijn naam is Evert Bloemert 41 jaar en ik woon in Staphorst. Door een ernstig ongeval in juli 2016 heb ik een incomplete dwarslaesie opgelopen ter hoogte van T11/12.

Je wordt wakker op de intensive care, en er wordt je meegedeeld dat je waarschijnlijk nooit meer zou kunnen lopen. Je leven staat van de ene op de andere dag helemaal op zijn kop. Je gaat `s morgens fluitend op de fiets de deur uit, en je komt na een paar maanden in het revalidatiecentrum te hebben gelegen thuis in een rolstoel. Ik ben dankbaar dat ik de wilskracht heb om verder te kunnen, en ik ben van mening dat er met hulp van mijn gezin, familie, vrienden, kennissen enz. er nog een heleboel doelen te behalen zijn.

De doelen waar ik me tijdens en na mijn revalidatie voor heb ingezet en ondertussen behaald heb zijn onder andere: het terugkrijgen van mijn rijbevoegdheid door het nemen van rijlessen in een aangepaste lesauto en aansluitend een rijtest bij het CBR waardoor ik zelf weer kan rijden zonder hulp van anderen. Het verkrijgen van een sta-systeem zodat ik dagelijks even rechtop kan gaan staan wat natuurlijk ten goede komt aan de bloedsomloop, en ik ben een trotse bezitter van de Mollii suite. Dit is een soort wetsuite met daarin 58 elektroden verspreid over het hele lichaam. Dit pak geeft gedurende een uur zwakke stroomstootjes af waarmee de spieren en de zenuwen worden gestimuleerd. Om de dag kan de Mollii suite een uur gedragen worden, en ik heb hier veel baat bij doordat de spasme en de spierspanning in de benen minder word.

De doelen die ik nog zou willen behalen zijn onder andere: het volgen van BBFM therapie waardoor de Mollii suite nog veel efficiënter ingezet kan worden, het vinden van een passende baan, deelnemen aan de Handbikebattle in Oostenrijk, waarbij ik onlangs ben toegevoegd aan het handbiketeam van het UMCG Groningen, en verder zou het geweldig zijn om misschien in de toekomst in aanmerking te komen voor een exoskelet zodat de wereld weer op normale hoogte te zien is.

Door zijn positiviteit hoe Evert in het leven stond heeft hij de doelen die hier staan beschreven gehaald. Wat was hij blij en trots met zijn exoskelet om zo de wereld weer op normale hoogte te zien. Maar deze wereld heeft hij achter zich moeten laten. Evert is overleden op 8 december 2020.

Evert Bloemert Profielfoto
Foto Evert Exoskelet